Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

HRA

Kuivatut yrtit

Suomen yöttömässä yössä viljeltyihin yrtteihimme tulee vahva aromi.

Kuivaamme yrtit asianmukaisissa laitteissa ja pakkaamme ne aromitiiviisiin pusseihin. Näin takaamme kuivattujen yrttien aromien säilyvyyden.

Makua ruokiin suomalaisista kuivatuista yrteistä.

Kuukauden yrtti on ruohosipuli

Saatavilla on

  • iisoppi - sopii lammasruokiin, papu- ja herneruokiin ja rasvaisiin ruokiin kuten sianlihan kanssa. Kokeile myös tomaattiruokiin. Iisoppi on hieman makeahko yrtti, joten kokeile myös hedelmä- ja marjapiiraisiin
  • nokkonen - käytä nokkosta pinaatin tavoin. Valmista nokkoskeittoa, lisää nokkosta muihin keittoihin sekä liha- ja kasvisruokiin, paista nokkoslettuja. Kuivattua nokkosta ei tarvitse ryöpätä.

  • oregano - aromikas yrtti. Kuivattua oregano on tunnettu pizzamausteena. Se sopii myös lihapatojen ja kasvisten maustamiseen.
  • rakuuna, venäläinen - aromikas yrtti. Käytä varoen etenkin, jos yrtti on sinulle uusi. Viljelyssämme on venäläinen rakuuna. Rakuuna sopii erityisen hyvin kana- ja kalaruokiin, muna- ja sieni- sekä liharuokiin  ja myös kasvisruokiin. Erityisen hyvä yrtti se on tomaatin, parsan, kaalien, porkkanan, artisokan, lantun ja parsan kanssa.
  • ruohosipuli - mieto sipuli, sopii kaikkiin ruokiin.
  • salvia - aromikas yrtti. Sopii hyvin rasvaisiin ruokiin, kuten porsaanlihan kanssa, papu- ja herneruokien kanssa. Kokeile myös maksaruokiin ja tomaattiruokiin. sekä broilerin kanssa. Salvia häivyttää rasvaisuuden makua. Salvialla on hieman rohtomainen maku. Se lieventyy ja maku täyteläistyy, kun salviaa laittaa ruokaan kypsennyksen alkuvaiheessa

  • timjami- aromikas yrtti. Sopii liha- ja kasvisruokiin, munakkaisiin sekä linturuokiin.Timjamitee auttaa yskään sekä vatsantoimintaan. Tarvitset timjamiteehen 1 tl kuivattua timjamia, 2 dl kiehuvaa vettä. Makeuta hunajalla.

 

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?