Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

HRA

Kuivatut yrtit

Suomen yöttömässä yössä viljeltyihin yrtteihimme tulee vahva aromi.

Kuivaamme yrtit asianmukaisissa laitteissa ja pakkaamme ne aromitiiviisiin pusseihin. Näin takaamme kuivattujen yrttien aromien säilyvyyden.

Makua ruokiin suomalaisista kuivatuista yrteistä.

Kuukauden yrtti on ruohosipuli

Saatavilla on

  • iisoppi - sopii lammasruokiin, papu- ja herneruokiin ja rasvaisiin ruokiin kuten sianlihan kanssa. Kokeile myös tomaattiruokiin. Iisoppi on hieman makeahko yrtti, joten kokeile myös hedelmä- ja marjapiiraisiin.
  • kynteli - kuivattuna kynteli sopii pippurin korvikkeeksi. Kynteli sopii hyvin herne- ja papuruokiin, sieniruokiin. Sitä on perinteisesti käytetty makkara-, maksa- ja jauheliharuokiin. Myös lampaan kanssa kynteli sopii hyvin. Kynteli on vatsalle hyvä yrtti, siillä sen on todettu edistävän ruoansulatusta. Toistaiseksi loppunut. TUOTE ON TILAPÄISESTI LOPPUNUT
  • lipstikka eli liperi - hyvin aromikas yrtti. Se sopii erinomaisesti liharuokiin, onhan se alkuperäinen maun antaja lihaliemikuutioissa

  • nokkonen - käytä nokkosta pinaatin tavoin. Valmista nokkoskeittoa, lisää nokkosta muihin keittoihin sekä liha- ja kasvisruokiin, paista nokkoslettuja. Kuivattua nokkosta ei tarvitse ryöpätä.

  • oregano - aromikas yrtti. Kuivattua oregano on tunnettu pizzamausteena. Se sopii myös lihapatojen ja kasvisten maustamiseen.
  • rakuuna, venäläinen - aromikas yrtti. Käytä varoen etenkin, jos yrtti on sinulle uusi. Viljelyssämme on venäläinen rakuuna. Rakuuna sopii erityisen hyvin kana- ja kalaruokiin, muna- ja sieni- sekä liharuokiin  ja myös kasvisruokiin. Erityisen hyvä yrtti se on tomaatin, parsan, kaalien, porkkanan, artisokan, lantun ja parsan kanssa.
  • ruohosipuli - mieto sipuli, sopii kaikkiin ruokiin.
  • salvia - aromikas yrtti. Sopii hyvin rasvaisiin ruokiin, kuten porsaanlihan kanssa, papu- ja herneruokien kanssa. Kokeile myös maksaruokiin ja tomaattiruokiin. sekä broilerin kanssa. Salvia häivyttää rasvaisuuden makua. Salvialla on hieman rohtomainen maku. Se lieventyy ja maku täyteläistyy, kun salviaa laittaa ruokaan kypsennyksen alkuvaiheessa.

  • sitruunamelissa - sitruunan makuinen ruohovartinen yrtti.
  • timjami- aromikas yrtti. Sopii liha- ja kasvisruokiin, munakkaisiin sekä linturuokiin.Timjamitee auttaa yskään sekä vatsantoimintaan. Tarvitset timjamiteehen 1 tl kuivattua timjamia, 2 dl kiehuvaa vettä. Makeuta hunajalla.
  • tuoksuampiaisyrtti - mieto sitruunan makuinen yrtti. Sopii mausteeksi kalaruokiin ja salaatteihin sekä juomien mausteeksi. Kokeile tuoksuampiaisyrttiä myös jääteehen. Tuoksuampiaisyrtti on antiseptinen yrtti, ja siksi se rauhoittaa vatsan toimintaa. Voit korvata tuoksuampiaisyrtillä sitruunamelissan, koska niiden tärkeimmät öljyt ovat samoja.